Kadınlar ne ister?

          Erkeklerin kafasını en çok ne karıştırır derseniz tereddütsüz kadınlar derim. Onların zekası faklı geliştiğinden ve işlediğinden, kadınları anlamakta zorlanırlar. Bazen iş öyle bir raddeye varır ki isyan etme noktasına gelirler: ne yaparsam yapıyım yaranamıyorum,mutlu olmuyor,ne istiyor benden anlamıyorum!
         O kadar zor muyuz,üç bilinmeyenli denklem miyiz, hayır! Erkeklere bazı ipuçları:
  • Kadın güvenmek ister.
Sevildiğinden emin olmayan, sizin sadakatinizden şüpheleri olan kadın huysuzlaşır. Bir anda dedektife dönüşebilir: telefonunuzu karıştırır,e-maillerinize bakar,sosyal paylaşım sitelerindeki arkadaşlarınıza kafayı takar. Kontroller sıklaşır, işten aramalar artar,arkadaşlarınızla dışarıdayken telefon susmaz. Yanınızda kim var anlamak yada emin olmak için, ver bakalım Cem'i bir merhaba diyim diye deneme turları atabilir. Bunlar gene daha az dolaylı tepkilerdir. Bu durumda onu azarlamak,bağırıp çağırmak, neden bana güvenmiyorsun diye yakınmak yerine, güvenini kazanmak için uğraşın. Gerçekten sadıksanız ve onu seviyorsanız, ona ayırdığınız zamanı artırın. Cep telefonunuzu ortada bırakın, karıştırmasına büyük tepkiler vermeyin. Telefon çaldığında bakar mısın tatlım diyerek, onu rahatlatmanın yollarını bulun. Kadının hedefi belliyse, bir kız arkadaşınızı rakip olarak görüyorsa, ikisini bir araya getirin, başka türlü bu işin içinden çıkamazsınız. O kız arkadaşınızın yanında sevgilinize  yakın davranın ve onu övün. Bu durumda dikkat edeceğiniz başka birşey de ilginin dozunu ayarlamaktır. Daha önce hiç olmadığı kadar yakın davranırsanız yada alışkanlığınız yokken sebepsiz hediyeler almaya başlarsanız; iştee yakaladım,aldatmış,suçluluğundan yapıyor diyebilir. Abartılı sevgi gösterilerinden kaçının.
  • Çantada keklik olmayın.
Ona herşeyimi verdim, tek suçum onu sevmekti. Neden böyle soğudu benden anlamıyorum? Erkeklerin anlayamadıklarından biri daha.. İnsan ruhu dengelere dayanır, sürekli mutluluk içinde yaşayan, hiçbir derdi kederi olmayan insan kendine bir sorun aramaya başlar, bu da dengelemeye yönelik bir davranıştır. Acılar üzüntüler olmadan mutluluğu kavrayamayız, biri diğerinin yokluğudur. Bu durumda kadın mutlu değildir(sıkılmıştır)  bunu ya susarak ya uzaklaşmaya başlayarak yada daha önce onu heyecanlandıran şeyler karşısında tepkisiz kalarak gösterir. Yapılacak şey ya uzaklaşmasına( onunla ilgilenmeyen birinin peşine takılıp burnu sürtülünce  döner yada dönmeye yüzü olmaz) izin vermek yada oyunda yerini almaktır. Onu kaybetmek istemiyorum diyorsanız, onun rolünü çalın. Siz de soğuk davranmaya, surat asmaya, susmaya(kadının merak duygusu harekete geçer) başlayın. İçinizden gelmese de arkadaşlarınızla dışarı çıkın, arayacağınızdan emindir, kendinizi tutun ve aramayın. Arkasından koşmadığınızı gören  kadın şaşırır ve endişelenmeye başlar. Yakın bir kız arkadaşını devreye sokabilir, ağzınızın arandığını anladığınız an belki de zamana ihtiyacımız var gibi belirsiz,kafa kurcalayacak cümleler kurun. Konuşmayı özellikle kısa kesin, neşeli bir ses tonuyla konuşurken bunların kelimesi kelimesine karşıya gideceğini hesaplayın. Yokluğundan acı çekmediğinizi ve ondan vazgeçebileceğinizi gören kadın, geri adım atmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder