Online Alışveriş


        Sabahtan akşama kadar mağaza mağaza gezen, vitrinlerin önünde durup dakikalarca bakan, alışveriş yaparken kendini kaybeden kadınlardan olamadım hiç … Gerçekten bir şeye ihtiyacım olduğunda alışverişe  çıkar, istediğimi bulduğumda alır,mağazadan hızla çıkarım. Şunu da deneyin diye dibimde biten mağaza danışmanları rahatsızlık oluşturur bende.
         Alışveriş benim gibiler için iyice zorlaştı. Mağazalarda bangır bangır çalan müzik, indirim günlerinde oluşan izdiham kaçma hissi uyandırıyor benim için. O yüzden son zamanlardaki tercihim online alışveriş siteleri. Burada dikkat etmemiz gereken nokta sitenin alışveriş güvenliği sertifikası (ssl). Bu amblemi içeren siteler güvenlidir, rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Sitede bu amblem yoksa,  ödeme şekli olarak kredi kartı değil, kapıda ödeme ya da havaleyi seçin. Internet kredi kartı dolandıcılarıyla dolu, bu yüzden dikkatli olmamız, bilgilerimizi paylaşmamamız gerekli.
        Benim tercihim Mango’dan yana. Çok rahat kullanılan bir site hazırlamışlar. Ürünleri seçerken bu ürünleri alanların aldığı diğer ürünleri görme ya da aldığımıza uygun diğer ürünleri görme şansımız var. İndirimdekileri ana sayfadan takip edebiliyoruz. Elimde tek ürünle mağazada dakikalarca sırada oflaya puflaya beklemekten kurtuldum böylece. İngilizceniz çok iyi olmasa da okuyacağınızı anlayacağınız kadar varsa Amazon ‘dan alışveriş yapabilirsiniz. Bazı ürünlerde ülke sınırlandırması var ama aradığınız çoğu ürünü bulabileceğiniz güvenli sitelerden. Eşimin tercihi e.bay.  Bu sitede ikinci el ürünler de bulmak mümkün.  Fiyat karşılaştırması için daha avantajlı, dolabını buradan çok ucuza yenileyen bir sürü kız arkadaşım da var. Teknoloji ürünlerinde tercihim İstanbul Bilişim. En yeni ürünleri en uygun fiyatla güvenle alabileceğiniz site burası. Teknolojik ürünlerde garanti koşulları çok önemli, ucuz ürünlerin garanti koşullarına çok dikkat edin. Bizim zekamız görsele yakın olduğundan teknik özellikler bize biraz uzak. O açıdan teknoloji ürünleri alırken teknik özellikleri konusunda bilgili olan birine mutlaka danışın. İstanbul Bilişim bu açıdan yüksek kalitede hizmet veriyor,sizi en pahalı olana değil,bütçenize uygun olanlardan en iyisine yönlendiriyorlar.
             Keyifli alışverişler…
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder