Kadın olmak..

    Bir seçim neticesinde kazanılmış bir kimlik değil şüphesiz.Dünyaya çoğu açıdan 1-0 mağlup gelme hali. Erkeklerin bunu bir şans sanıp,kız doğmak varmış demesiyle gerçekte uyuşmayan durum. Güzellik her kapıyı açar imasıyla daha bir ezilmek. Kesin olan şey başa çok iş açtığı..


   Daha ufacıkken elimize verilen bebeklerle ilerideki sosyal role hazırlıklar yapılır. Arabaları çok seven ben defalarca annemden azar yemişimdir, bebeklerinle oyna!! Oyuncakların cinsel kimlik pekiştirmede oynadıkları rol ne tuhaf.. Biraz büyüyünce eteğimize sahip olmayı öğreniriz. Bu baskıyı farketmeye başlayan küçük kız çocuklarına dikkatle bakın. Oturur oturmaz ilk iş etek düzeltilir. Burada anlatmak istediğim aman açılsın ne olacak değil,bu yaşlarda namusun çocuklara bacak arası olarak öğretilmesi.  Bu kızın yanına bir erkek çocuk gelir birazdan, o gayet rahat oturur. Onun bacak arasını saklamak gibi bir derdi yoktur. Tam aksine o, bir an evvel faaliyete geçmek için koşullandırılır. Onun saklamaktan çok göstermekle ilgisi vardır.. Büyüyecek ne kızların hakkından gelecektir..

  Sünnet oğlan ailesinin bir açıdan gurur zirvesidir. Erkek olacaktır artık... Buna karşın kız çocuklarının regli olması anneyle-kız arasında kalan kutlamadan uzak bir durumdur.. Birçokları için bu artık kızın hamile kalması anlamına gelmektedir ki kıza iyice göz kulak olunmalı ve hazineye daha bir dikkat edilmelidir. Macera böyle başlar...

  Genç kız için flört saklanması gereken birşeyken erkeklere var mı manitan diye yüreklendirerek sorulur. Genç kıza göster ama verme taktiği öğretilirken erkeği  milli yapma bazen aile bireylerinin düzenlediği bir etkinliktir. Doğuda bir kızın erkekle konuşması katline bile sebep oluyorken batıda cinsellikten uzak kalmak şartıyla flörte izin verilir. İsterse doktora yapsın erkeklerin çoğunluğu evleneceği kızın bakire olmasını önemser. Arabaları için söyledikleri kız gibi lafı bu algının sonucudur. Sayelerinde kızlık zarı dikim operasyonları jınekologların gelirini artırmaktadır.

  Böyle bir baskıyla yetişen kızların da evlenince yatakta fırtınalar estirmesini beklemek beyhudedir. Çiftlerin sorunlarının önemli bir bölümü cinsel kökenlidir ama konuşulmaz. Kadın dünyaya doğurmak için gelmiştir,bunun gereği yerine getirilsin de gerisi önemli değildir.

   Sonuçta kadın doğar,büyür,doğurur ve ölür.. Aşkmış,meşkmiş,çapkınlıkmış,felekten gece çalmakmış,işine gelmeyince bırakıp gitmekmiş bunları bilmez.. Bunlardan kötüsü değerini bilmez, ederi kadar sanır....

2 yorum:

  1. Bekâret önemini koruyor. Kim ne derse desin erkekler mümkün olduğu kadar az kullanılmış kadın arıyorlar. Hiç bir adam bir kadının ellinci erkeği olmak istemez, çünkü kaşar kadın sadakati unutmuştur. Ondan artık eş olmaz, olsa olsa metres olur. İstisnalar haricinde dünyada durum böyle. Amerikalı ve ingiliz erkekler uygun eş bulmak için taa Filipinlere gidiyorlar. Niçin? Sadık ve sevecen bir eş bulmak için. Batı'da ve onun taklitçisi Türkiye'de evlenilecek kalite kadın bulmak çok zor. Parası olan erkekler artık bu erkekleşmiş modern kadınları eş olarak görmek istemiyorlar. Çoğunun amacı boşanıp kendine nafaka bağlatmak.

    YanıtlaSil
  2. Erkek kaşarlanmaz değil mi o kullanılmaz,kullanır.. Bütün kadınlar da erkeğin 1000. kadını olmak için can atar,o eskimediğinden olsa gerek.. Filipinlere giden erkeklerin toplam erkek nüfusuna oranı nedir acaba? Sevilecek kadın bakire olandır,o aldatmaz diyorsun umarım düşüncelerin sana mutluluk getirir.. Ama o kullanılan gözüyle baktıklarının da birilerinin kızı ya da kızkardeşi olduğunu unutma olur mu?

    YanıtlaSil