Aldattı-Affetsem mi?

           Bir insanın başına gelebilecek en güven zedeleyici olaylardan biri.. Bana bunu nasıl yapar,ben onun için neler  yaptım,bunlardan vazgeçtim,ne buldu onda, bende eksik olan neydi diye insanı kıvrandıran,beynin durmasına neden olan durumdur aldatılmak.. Hele bunu ortaya çıkarmak için bir de uğraş verdiyseniz acınız daha da artar,görmek duymaktan daha kötü daha yıkıcıdır.

     İnsan sonuçlarına katlanamayacaksa bilmemek daha mı iyi diye düşünürüm bazen.. Kadınların bu konuda şaşmaz bir sezileri vardır genellikle önce hisseder sonra emin olurlar. Erkekler için daha şaşırtıcıdır aldatılmak, hiç beklemedikleri için sudan çıkmış balığa dönerler.. Hepimizin ortak yanlışı hatayı kendimizde aramak ve nerede yanlış yaptığımızı düşünmektir. Oysa her aldatma nedenli değildir. İlişkisi tıkır tıkır yolunda giden bir insan da eşini aldatabilir. Tek eşlilik insan doğasına uygun bir davranış değil gerçekte biz bunu toplum kurallarıyla kurmaya çalışırız ama cinsel dürtünün önüne geçmek mümkün değildir.

   Aşkın ömrü araştırmalara göre iki yıl, en büyük aşklarda bile bu sürenin sonuna doğru çiftler başkalarını cinsel açıdan çekici bulmaya ya da duygusal yakınlık kurmaya başlarlar. Burada değişen şey kişilerin bu duyguları  bastırması veya yaşamasıdır. Bir insanın aldatmaması başkasını çekici bulmadığı anlamına gelmez, eşini kaybetme duygusuyla isteklerini bastırıyor olabilir.

     Bu durumda yapılması gereken şey onu hala isteyip istemediğinize karar verebilmektir. Hafıza kaybı dışında yaşananları unutmak mümkün değil ,affetmek devam etmeye karar vermektir. Olayı fazla irdelemeden, bütün ayrıntıları öğrenip acınızı daha da artırmadan, yaşadığının duygusal bir ilişki mi yoksa cinsel bir kaçamak mı olduğunu anlamaya çalışın. Duygusal bir ilişkiyse ve başkasını sevmeye başladıysa, sizi incitmemek için ilişkisini sürdürüyor olabilir. Erkekler kendilerini seven kadınlara garip bir merhamet beslerler, durum buysa yapılacak şey gitmesine izin vermektir. Sizi sevdiğinden eminseniz-aldatması sevmediği anlamına gelmez- yaşadığı bir gecelik yada birkaç günlük maceraysa, affedebilirsiniz. Kırılan birşey eskisi gibi olmaz derler ama iki insanın arasında gerçekten kuvvetli bir bağ varsa zamanla izler silinebilir. Eşini kaybetme ihtimaliyle karşılaşan erkek kolay kolay bir daha maceraya atılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder