Kadın gözüyle siyasetçiler...

      
    Siyaset insanları etkileme sanatı.. İkna yeteneği yüksek bir insan sizi hiç ihtiyacınız olmayan bir şeyi almaya ikna edebilir, planladığınız bir işten vazgeçirebilir, düşüncelerinizi değiştirebilir ve asla yapmam dediğiniz şeyleri yaptırabilir. Siyasetçiler de hitap ve ikna yeteneklerini kullanarak sizi yapacaklarını vaad ettikleri şeylere inandırırmaya, desteğinizi sağlamaya ve oyunuzu kazanmaya çalışırlar..


        Siyasi düşüncelerimizi bir yana atarsak, yakın ikna kabiliyetleri olduğunu farz edersek bunu başarmada eşit şansa sahipler mi acaba? Kadın gözüyle bakarsak kesinlikle değiller. Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum ben.. Uzun boylu olması kesinlikle bir avantaj.. İçten kahkahalar attığı zamanlar bir hayli az, bu yüzden soğuk,mesafeli popüler tabiriyle cool bir hali var.. Eşine ve çocuklarına düşkünlüğü kadınların kendisine olan sempatisini artırıyor.. Sinirlendiğinde siyasi nezaketi bir kenara atıp had bildirmesi birilerine kasımpaşalılık gibi gelse de güçlü bir erkek imajı çizmesine yardımcı oluyor. Bütün bunlar kadınların saygısını kazanmasına yol açıyor. Kadın Kollarının bu kadar iyi çalışmasını iyi organize olmanın yanısıra başkanlarına duydukları saygı ve hayranlığa da bağlıyorum ben.. Mitinglere bakın yer yer kadın sayısı erkek sayısını geçiyor. Evde en büyük ikna gücünün kadının elinde olduğunu düşünürsek, bu destek gerçekten önemli..

        Diğer yanda başta dosyalarıyla tanıdığımız bir ana muhalefet partisi lideri var... Kısa boyu kesinlikle dezavantaj, çekici bir görüntüsü yok.. En sinirli halinde bile bir ürkeklik bir tedirginlik var.. Dürüstlüğünden şüphe yok ancak siyaset tuttuğunu koparmak demek.. Haklı olduğu zamanlarda bile kendinden şüphe eder,düşünceli ve kararsız bir hali var.. Bir kadının güvenip peşine takılacağı bir erkek profili çizemiyor, o yüzden partinin destekçisi kadınlarda bile siyasi düşünce ortaklığının ötesinde bir lidere bağlılık,yüceltme ve hayranlık oluşturamıyor... Bakınca aklıma eşinin kendisine genel başkanlıktan önce söylediği şey geliyor, kabul etme... Bir insanı en iyi eşi tanır ve eşi başkanlığın kendisine ağır geleceğini biliyordu şüphesiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder