Hayat tarla ben çiftçi..

     Tarlayı istediğimiz yerden alamadık belki.. İklim sert ,toprak kurak.. Şanslılar da var belki emeksiz belki azıcık emekle hasadı kaldıran.. Baştan isyan edip bırakacak mıyız, uğraşıp ekip dikecek miyiz? Hayat işte bu karardır..
      En şanssız olsak da ne kadar arıza var gelip bizi bulsa da o azıcık fırsata şükretmektir inanç..  Yılmadan,bişey bitmese de yansa kül olsa da direnmek, elinden geleni yapıp son kararı yukarıya bırakmaktır. Komşunun iyisine haset etmek yerine olmayını düşünüp,elindeki  azı onunla paylaşmaktır.. Ektiğini beklemek, olmayınca da bırakıp gitmemektir..
    Sınavda olduğunun farkında olup torpil beklememektir. Başa gelen felaketlerin ceza olduğunu düşünmek yerine daha iyisi için fırsatlar olduğunu görebilmektir. Hatadan ders alıp tekrarlamamaktır, doğrunun kimse yanında olmasa da en iyi arkadaşı olmaktır. Hayat bana adil mi ki demeyip, teraziyi doğru tutmaktır.
     Bozunca yeniden daha iyisini yapabilmektir,öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmak, zor da olan düşman da olsa yanında olabilmektir..
     Ne ektin diyince ,yer kötüydü demek yerine en iyisini diyebilmektir.. Birinin de dediği gibi:
şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır
bir lokma ekmek için şerefini çiğnetmeye
bir anlık eğlence için servetini tüketmeye 

bir zamanlık mevkii için el ayak öpmeye günlük menfaatler için onurunu terk etmeye 
bir kısım insanlara kızıp tüm insanlara düşman olmaya değmez
bu hayat!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder