Komşu kaldır artık şu vizeyi..



  Yunanistanla vize sorunumuz hala tam olarak çözülebilmiş değil.. Alınan kararla sadece yeşil pasaport sahipleri vizesiz geçiş yapabiliyor. Bu da iyi yönde bir gelişme ancak Yunanistan'ın içinde bulunduğu durum düşünülürse mavi pasaporta da aynı uygulamayı yapması kendilerinin kazancına olur. Mevcut vize uygulaması için bakabilirsiniz

      İzmir'den adalara günübirlik turlar düzenleniyor. Çeşme sakız adası turları güzel bir haftasonu geçirmek isteyenler için hem ekonomik hem eğlenceli..

Sakız adası hakkında

 Ada Merkezinde Türklerin ve Yahudilerin yaşadığı eski mahalleler önceden hendekle ayrılan kale içinde yer almaktaydı. Burada hamamlar, cami (Bayraklı Camii), mescit ve çeşmeler bulunmaktadır. Bununla birlikte kale dışında da yeni camiler ve çeşmeler de mevcuttur. Camiler içinde denize en yakın ve büyük olanı şu anda Bizans Müzesi olan Mecidiye Camii'dir ve adaya yaklaşırken minaresi görünmektedir.

   Sakız Adası, Türkiye'nin turistik merkezlerinden birisi olan Çeşme, İzmir'e oldukça yakındır ve iki bölge arasındaki ulaşım oldukça rahat ve kısa zamanlıdır. Çeşme'den kalkan bir feribotla Sakız Adası'na gitmek aşağı yukarı 45 dakika sürmektedir. Aynı zamanda Sakız Adası'na havayolu ulaşımı da sağlanmaktadır.

  Bütün Yunanistanda olduğu gibi bu ada da ''Siesta'' yapılmaktadır.Yani dükkanlar öğlen saat 14:00 gibi kapanır ve bir daha açılmaz veya akşam üstü saat 18:00 de tekrar açılır.Pazar günleri ve dini bayramlarda kapalıdırlar.Sadece Kafeteryaları -Tavernaları -Dönercileri devamlı olarak açık bulabilirsiniz.

 Sakız adasına nasıl gidilir?


 Sakız Feribotları Çeşme Ulusoy Limanından hareket ediyorlar .Gümrük ve Pasoport işlemleride bu binada yapılıyor.Biletinizi satın almış veya rezervasyonunuzu yaptırmış olarak Ulusoy Liman ve Gümrük binasındaki seyehat edeceginiz firmanın Check -In ofisi önünde en geç 30 dk önce hazır olmanız isteniyor.Bu işlemden sonra eğer Yurtdışı Çıkış harcı ödemediyseniz ( 15 TL ) bunu binada bulunan  vezneye ödeyebiliyorsunuz. daha sonra pasoport kontrolünden geçip gümrüklü alana girmiş sayılıyorsunuz.



Nelere dikkat etmelisiniz?

 Adada döviz bürosu yok, yanınızda euro bulundurun.
 Kredi kartı her yerde her yerde geçmiyor. Üzerinizde yeterli nakit olsun.
 Adada domuz eti tüketiliyor, yemek sipariş ederken buna dikkat edin.
 İçme suları sert olabilir, yanınıza içme suyu alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder