Kızların yeni gözde mesleği:Psikologluk



    Öğretmenliğin pabucu dama atılıyor artık.. Kadın için en ideal meslek derlerdi;çalışma koşulları,tatil olanakları vs. yüzünden ama düşük ücretler,atanamayan öğretmenler derken kızlar psikoloji bölümünü tercih etmeye başladı.


     İş olanakları geniş,statü olarak da daha tatminkar bulunuyor. İnsanların gittikçe yalnızlaştığını da düşünürsek doğru bir tercih gibi görünüyor. Sosyalleşmeyi sosyal medyayla halletmeye çalışan,onbeş günlük tatil için bir yıl çalışıp altı ay tatil borcunu ödemeye çalışan insan, eskisinden daha mutsuz ve bezgin.
   Psikiyatr olmak için tıp eğitimi almak gerekirken psikolog olmak için fen-edebiyat fakülteleri yeterli. Mezun olduktan sonra kendi işlerini kurabilecekleri gibi, danışman olarak bir çok kurumda da çalışabiliyorlar. Lisansüstü eğitim de alırlarsa terapi uzmanlığı,kişisel gelişim ve yaşam koçluğu yada akademik kariyer yapma yolunda sağlam adımlar atmış oluyorlar.

   Teknoloji ve zorlaşan yaşam koşulları mesleklerle ilgili algıları değiştiriyor, bazıları popülerliğini yitiriyor bazıları daha öne çıkıyor. Birbirimizi dinlemeyi unuttuğumuz bu günlerde bu kızlarımıza çok iş düşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder