Kadın erkekten çok kazanırsa?


   Çalışan kadın sayısı hızla artsa da halen erkek ailenin geçiminden sorumlu..  Çalışıp ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan erkek ne kadar zorluk yaşarsa yaşasın bunu yapabilmesi egosu için çok önemli.. Kadın erkeğin kendisinden fazla kazanmasından hiçbir rahatsızlık duymaz hatta rahat etmesi  için buna yönlendirilmiştir. Peki kadın daha fazla kazanırsa ne olur?
    Erkek incinir araştırmalar bunu gösteriyor.. Eşi ihtiyaçlarını kendi karşılamaya başladığı andan itibaren erkeğin egosu zedelenmeye başlıyor. Kadın eşinin sağlayabildiğinden daha iyi imkanlara kendi çabasıyla ulaşırsa erkek kendini yetersiz ve gereksiz görmeye başlıyor. Kendine güveni azalan erkek içerisinde sorunlar yaşıyor ve eşine başka bahanelerle yansıtıyor.
    Kadın geliri arttıkça boşanma oranının da arttığı bir gerçek.. Kendine yetebilen bir kadın mutsuz bir evliliği devam ettirmekte ısrarcı olmuyor. İşin daha da ilginci eşi kendisinden fazla kazanan erkeklerin eşlerini aldatmaya başlamaları.. Kendini yetersiz gören erkek bu şekilde davranarak kendi güvenini yenilemeye çalışıyor. Erkekler kazançlarını eşlerinin yüzüne vurmazken  kadınlar daha fazla kazandıklarında buna ilişkin imalarda bulunabiliyorlar. Bu da erkek için durumu daha da zorlaştırıyor..
    Çok az çift bu durumla baş edip lehine çevirebiliyor. Artan kazanç birikim için iyi bir fırsat,daha güvenli bir gelecek demek ama egolardan göz gözü görmüyor…

1 yorum:

  1. Çalışma bakanlığı dentçileri kadın istihdamının yoğun olduğu işyerlerine denetlemeye gittiklerinde işçilere " biz sizin haklarınızı savunuyoruz " diyerek kadın işçi düşmanlığı ve ekonomi düşmanlığı yapmaktadır.

    YanıtlaSil